Disanka

Elf creatieve vrouwen zetten zich in

Over sELFmade

11 november 2011 (11.11.11) … een magische datum. Die mag toch niet ongemerkt voorbijgaan. Het idee om op die dag iets bijzonders te doen, kreeg concreet gestalte.

In ons land is 11 november de Nationale Vrouwendag, met een ruime focus op vrouwenthema’s. Daarnaast is er die dag de jaarlijkse actie van 11.11.11, de koepel van de Noord-Zuidbeweging, die strijdt voor meer rechtvaardigheid in de derde wereld. Met deze twee bekende campagnes in het hoofd, ontstond het project sELFmade: 11 creatieve vrouwen engageren zich om minstens 11 leuke creaties te ontwerpen en bij de verkoop ervan telkens minimaal 11 euro te schenken aan een vrouwenproject in de derde wereld – om het financieel te steunen en tegelijkertijd in de belangstelling te brengen.

Wat willen we verkopen?

Op 11 november verkopen we een gevarieerd aanbod van unieke objecten – vilten en papieren schalen, creaties in handgeschept papier, speelse keramiek, originele wenskaarten, wollen en stoffen accessoires, prachtige parelkettingen, vederlichtjes, patchwork en kruidenbereidingen. Professioneel of niet-professioneel geschoold … we willen met mooie geschenkartikelen het publiek van de Vrouwendag verrassen.
Afhankelijk van de verkoopsprijs zullen we voor elke creatie die we verkopen minstens 11 euro schenken aan het naaiatelier in Kabare, dat ‘Mamas for Africa’ ondersteunt.

2 Reacties op “Over sELFmade

 1. Carolina Dai oktober 30, 2011 om 11:53 am

  Ik vind het prachtig wat jullie doen! Niet alleen het idee maar ook de uitwerking. Spijtig genoeg vind ik in het straatbeeld daar weinig over terug. Ik kwam het toevallig te weten op de stoffenmadammenevent! Hebben jullie de affiches al of eventueel flyers? Ik woon in Holsbeek en wil die wel voor jullie verdelen.

 2. lut brusseleers november 13, 2011 om 4:25 pm

  hey, ik weet niet goed of mijn boodschap goed overgekomen ?
  dat ik graag via dans en literatuur eventueel graag met jullie zou willen samenwerken
  nav mijn reis naar mijn roots in oost congo dit jaar wil ik graag iets op een creatieve manier doen voor mamas voor afrika

  groeten
  luttiebrusseleers@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: